מיגרנה בזמן קבוע

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

13/11/2010 | 12:54 | מאת: ענת

שלום ד"ר אריה, אני סובלת ממיגרנה שנים רבות. המיגרנה מופיעה כ4 ימים לפני הפסקת הגלולות- לפני קבלת הווסת- ונמשכת יומיים רצופים בצד אחד של הראש. לעיתים מופיע כאב ראש בצד השני גם בזמן הווסת. כאב הראש נעלם עם לקיחת הגלולה הראשונה. בזמן התקף אני לוקחת אדויל מיגרנה או אופטלגין והכאב לא נעלם אלא נחלש ואני מרגישה בחילה וחולשה. שאלותי: 1. האם ישנה סכנה בלקיחת גלולות והתקפי המיגרנה?? 2. האם ישנן משככי כאבים אחרים שיעזרו להעלים את הכאב לחלוטין כבר בנטילת הכדור הראשון? 3. האם יש טיפול מונע? תודה, ענת.

שלום ענת את סובלת ממיגרנהב של מחזור. באם המיגרנה אינה מוקדמת ע"י אאורה אין בעיה בנטילת גלולות. אם הטיפול עוזר אין צורך בטיפול מונע. ניתן להשתמש בתרופות ספציפיות למיגרנה ( טריפטנים) בעת ההתקף בזמן מחזור נטילה יחד של טריפטן עם אדויל למשל יעיל יותר.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש