סימבלטה לכאבי פנים וראש כרוניים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

06/09/2020 | 15:11 | מאת: אביעד

שלום, אני סובל כמעט שנה מכאב פנים כרוני (מעל 90% מהזמן) בעל אופי לוחץ-דו-צידי, בעיקר באיזור האף והסינוסים אך גם ברקות ולעיתים כאבי ראש (בירור נוירולוגי, אא"ג ופה ולסת תקינים). בעברי מיגרנות שדי פסקו בתקופה הזו. נוירולוג בתחום המליץ על סימבלטה - רציתי לשאול אם זו תרופה שכיחה ומוכחת לכאבי ראש? ראיתי לא מעט מחקרים שמצביעים על כך שאמיטריפטילין היא התרופה היחידה ממשפחת נוגדי הדיכאון שמוכחת כעוזרת לכאבי ראש ויש לי חששות לגבי להתחיל לקחת סימבלטה. המון תודה

שלום אביעד, גם כאבי פנים יכולים להיות סוג של מיגרנה. סימבלטה עשויה להועיל בכאבי ראש אם כי אינה תרופה מהשורה הראשונה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש