שימוש בריזאטריפתאן למיגרנה לבחורה בגיל 16

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

26/01/2020 | 21:05 | מאת: סוהר

הבת שלי עוד חודש בת 16.סובלת מכאבי ראש יומיומיים שלא מאפשרים לה לחיות חיים רגילים. לפי הרופאים זה מיגרנה. תרופות כמו אדויל אופטלגים אוקסידל ואקמול פוקוס אינן עוזרות. לאחרונה רשם לה הנוירולוג את התרופה ריזאטריפתאן 10מג. ראינו שרשום שלא להשתמש מתחת לגיל 18 האם זה נכון? האם יש תרופה או כל דבר אחר אחרת שיכול לעזור לה? הרבה תודות

שלום סוהר, עקרונית אין בעיה ליטול ריזטריפטן בגיל 16, יש עדויות לא חד משמעיות בספרות הרפואית על מידת האפקטיביות בצעירים. בגיל 16 ניתן כבר להתיחס בדומה למבוגר.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש