מיגרנות עם אאורה וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

07/09/2019 | 23:34 | מאת: דנה

מיגרנה ראשונה פקדה אותי כשהייתי בת 10 ( עם אאורה)וסבלתי מהן מאוד בגיל העשרה ובתחילת שנות ה 20. גם אימי סובלת ממיגרנות. נטלתי גלולות למניעת הריון ״ יסמין״ מגיל 18-26 . כיום בת 34, וב 8 שנים האחרונות לא נוטלת גלולות.כיום חווה מיגרנה לעיתים נדירות. לפני מס ימים ניגשתי לרופאת הנשים לקבל שוב גלולות .לאחר הקנייה עיינתי בעלון בו רשום להיוועץ עם רופא אם את סובלת או סבלת בעבר ממיגרנות ובמידה וכך היה יתן אמצעי מניעה חלופי. הרופאה בחופש. האם לדחות את נטילת הגלולות? האם זה סעיף שמופיע בכל עלוני הגלולות? האם יש גלולות שמותרות למי שחוותה מיגרנות עם אאורה? או האם במצב כזה נותנים אמצעי מניעה חלופי? תודה

שלום דנה, אכן בנשים עם מיגרנה עם אאורה רצוי להמנע מגלולות המכילות אסטרוגן, ניתן ליטול גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש