מיגרנה חזקה ללא שיפור

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

15/09/2018 | 22:39 | מאת: עדי

שלום רב. בת 50. סובלת ממיגרנות מגיל ההתבגרות. כ10 שנים מטופלת ברילרט. הרילרט עוזר מאד למיגרנה אך יוצר תופעת ריבאונד. בעבר אמרה לי הנוירולוגית שאסור יותר משני כדורים בשבוע. היא אף עשתה לי תכנית גמילה מהרילרט. לפני כחודשיים הייתי אצלה והיא אמרה שאני יכולה להגדיל את המינון ורשמה חי 20 כדורים בחודש! מצד אחד נוח לי שיש לי מלאי מספק, מצד שני אני לא גומרת עם המיגרנה בחודש האחרון לקחתי 8 כדורים רצופים. הפסקה במיגרנה לשלושה ימים ושוב כבר 5 ימים ללא הפסקה! אין לי יכולת להתמודד עם הכאב ללא נטילת כדור. נתונים נוספים: מיגרנה עם אאורה מפעם לפעם. טופלתי בפרולול ובאטרולט תקופות ארוכות למניעה ללא שיפור. הפעם הרופאה הציעה לי תרופה לטיפול בפרכוסים כתרופת מניעה ציינה תופעות לוואי של ירידה בריכוז. לא הסכמתי לקחת את הטיפול כי אני חוששת מתופעות הלוואי. לאחרונה עשיתי ctשיצא תקין. שאלותי- האם יש נזק משימוש מרובה ברילרט, מעבר לריבאונד? האם טיפול בקנאביס רפואי יכול להועיל לי? היום דווח כי אןשרה לשימוש תרופה חדשה של טבע. מתי תגיע לארץ והאם יכולה להועיל לי?

שלום עדי, נראה לי שניתן לשפר הטיפול המונע,אין נזק משימוש ברלרט לטווח ארוך. התרופה של טבע כנראה בעוד כשנה, בקנביס משתמשים לכאב כרוני יומיומי.

16/09/2018 | 21:28 | מאת: עדי

תודה. מה הכוונה לשפר את הטחפול המונע?

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש