תסמונות לאחר פגיעת ראש קשה בתאונה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

17/11/2010 | 00:00 | מאת: אבנר

דר' ואלרי שלום רב. אני בן 49 ולפני 5 שנים עברתי תאונה חזיתית,פגיעת ראש קשה דימום סובדוראלי גדול עם פגיעה בקו האמצע,חיי ניצלו הודות לניתוח חרום וניקוז הדימום,טופלתי שנתיים בסטרואידים לטיפול בבצקת שנותרה ודפלפט להתקפים אפילפטיים מוקדיים,פגיעה בצוואר,צליפת שוט,פגיעה בעמוד השידרה והצלעות .אני סובל בעיקבות זאת מהרבה בעיות,כאבי ראש כרוניים,הפרעות שינה,יקיצות מרובות,הרדמות מספר פעמים ביום,עייפות כרונית,עברתי בדיקת שינה במעבדה משך יומיים לילה ויום והדבר הוכח ונאמר לי שיש קשר ישיר לפגיעת הראש.בנוסף הזעת יתר בכל הגוף בלי שליטה,כאבי שרירים וגידים,בעיות בקיבה ריפלוקס קשה,טנטון טורדני וירידה בשמיעה,בעיות נפשיות,פגיעה קוגנטיבית קלה,כאבי פרקים בעיקר בבירכיים ובקרסול . שאלתי היא האם כל התסמונות הללו יכולות לקבוע שאני סובל מפיברומילגיה?

18/11/2010 | 11:03 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אבנר, אני מניחה שחלק מהתלונות שלך הינם תוצעה ישירה של הפגיעת ראש (התקפים אפילפטים,ירידה בשמיעה..) וחלק הם תלונות פונקציונליות שמתאימות לאבחנה של פיברומיאלגיה (כאבים מפושטים במערכת השלד, הפרעת שינה,כאבי ראש, עייפות..) ויש לציין גם המרכיב הנפשי שכמובן גם מושפע וגם משפיע על כל התלונות האלה... בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה