ממה אני סובלת?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

30/07/2010 | 11:28 | מאת: ויקי

שלום. אני בת 32 ולפני 4 שני בתחילת הריון שני התחלתי לסבול מכאבי אגן וגב. אחרי הרבה בירורים לפני שנה קיבלתי הבחנה שיש לי סקרואיליטיס דו צדדי שאובחן בCT. בהתחלה קיבלתי זריקות שעזרו לי ואח"כ היה ניסיון לטפל במטוטרקסט (הפסקתי מהר בגלל תופעות לוואי ) . בחצי שנה האחרונה אני נוטלת אטופן פעמיים ביום ובחודשיים האחרונים נוטלת בנוסף סלזופירין ( 4 כדורים ביום ) . מצבי סביר אך רחוק מלהיות טוב. יש תקופות של כאבים חזקים בכל הגוף ( מותניים,מרפקים, ברכיים, חזה,שורש כף היד, תחושת שריפה בכתפיים - כולם בנקודות החיבור) . בנוסף אני סובלת ממיגרנות. כבר קרוב לשנה אני שומרת על דיאטה ללא סוכר ופחממות ולדעתי זה תורם לשיפור כלשהו . בבדיקת דם אחרונה שקיעת הדם שלי נמוכה ( 12) ותמיד לא הייתה מאוד גבוהה ( 20 -50 ) שאר התוצאות תקינות - בבדיקה אחרונה חוסר ברזל ( 11). מאוד מפחיד אותי שאין לי הטבה ולמרות כל הטיפולים התרופתיים יש אפילו החמרה . כיום אנני יכולה לדלג על כדור אחד . .ייתכן שמדובר בפיברומיאלגיה - לרוב אני קמה עייפה וגוררת את עצמי. אני לא יכולה לעסוק בשום פעילות גופנית כי אח"כ יש הגברה בכאבי מותניים ואני לא יכולה ללכת. מה לדעתך הבעיה, ייתכן ועדיין לא קיבלתי הבחנה נכונה? תודה רבה?

02/08/2010 | 11:51 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ויקי, אני מבינה שאובחנת עם סקרואיליאיטיס בעבר וכעת, את לא מקבלת טיפול לבעייה הזו. חשוב מאד לבצע אבחנה עדכנית. האם יש לך סקרואיליאיטיס? והאם היא פעילה כעת והיא זו שאחראית על הכאבים שלך או לפחות על חלק מהכאבים? תשובה לשאלות האלא אפשר להשיג בביצוע MRI (ולא CT) של מפרקי הסקרואיליאקס. במידה וה MRI ידגים סקרואיליאיטיס פעילה, את צריכה טיפול בנוגדי TNF. יתכן וזה אחד הטיפולים שקיבלת בעבר בזריקות ולא הבנתי למה הופסק. דבר שני חשוב הוא שגם אם יש לך סקרואיליאיטיס, יתכן ויש גם מרכיב של פיברומיאלגיה משנית שמסביר גם את העייפות והכאבים המפושטים יותר. וגם לבעייה הזו צריך טיפול מתאים. כך או כך, אני ממליצה לך בנתיים שתתקדמי באבחנה להקפיד על פעילות גופנית כגון שחייה, ספורט שטוב גם לסקרואיליאיטיס וגם לפיברומיאלגיה. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה