דעתך הערכתך בנוגע חמצב בריאותי

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/07/2013 | 23:00 | מאת: יוסי

שלום רב דוקטור ואלרי אני בן 55. לפי בדיקה קרדיולוגית ונברולוגית,הכל בסדר אצלי. לפי בדיקה אוטופדית,צילומי רנטגן ו CT ו EMG שינויים ניווניים קלים בגופי חוליות C6-7 שינויים ניווניים מזעריים במספר גופי חוליות,עקמת מזערית קמורה ימינה. שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1 C4-C5-C6-C7-D1 היצרות המרווח בלט גרמי ניכר לאחור. לחץ ניכר על השוק, היצרות מוצא השורשים. L3-L4-L5 בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים. L5-S1 היצרות המרווח בלט דיסק קל על לחץ על מוצא השורשים. לפי בדיקת EMG נצפתה פגיעה בשורשי העצב L5-S1 מה גורם למה ומה קשור למה? כאבים ותחושות שאני סובל מהם מזה כשנתיים. כאבים חזקים בבית החזה,תחושת זרמים וחשמל במקמות האינטימיים,כאבים רגליים בעיקר רגל שמאל מאזור הישבן והירך לאורך הקרסול וכף הרגל,היכווצויות שרירים ותחושת נימולים בשתי רגליים ודקירות שריפה בכף רגל שמאל. תרופות טרמדקס ליריקה אתופן ארקוקסיה וזריקות תחת שיקוף בב"ח, לא שיפרו את מצבי. אותם כאבים ותחושות כל יום. האם טיפול ניתוחי יעזור לי לשפר את מצב בריאותי? גם אחרי ניתוח אני אסבול מכאבים ותחושות הללו?

16/07/2013 | 08:05 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יוסי, אתה ככל הניראה סובל משינויים ניוונים בעמוד השידרה , מה שיכול לגרום לכאבים בצוואר, גב,שכמות, רגליים.. בנוסף, לפי ה EMG יש לחץ על העצב בגובה L5 S1, שיכול לגרום לכאבים לאורך הרגל בצד הפגיעה. בנוסף, אתה מתאר כאבים ותחושות מעבר לפגיעה ישירה של שינויים ניווניים או פגיעה עצבית, דבר שיכול להופיע כסובלים מכאבים לאורך זמן. הטיפול הכירורגי יכול לפתור ספציפית את הבעייה של הלחץ על העצב בגובה מסויים, אך לא יטפל בכאבים באזורים אחרים, לא יפתור בעיית כאבים בחזה, התכצויות וכו'. לכן, יש לטפל באופן כוללני בכל הבעיות, בעיקר בטיפול פיזיוטרפי והידרוטרפיה, ירידה במשקל במידת הצורך, ביצוע פעילות גופנית מתונה סדירה, ולהוסיף טיפול תרופתי: ליריקה יכולה להיות אופציה טובה (אמרת שלא עזר, אך צריך לבדוק כמה מינון קיבלת) , אלטרולט, סימבלטה? תתיעץ עם הרופא שלך, וכדאי לך גם להיבדק אצל ראומטולוג. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה