שאלה על יוגה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

26/10/2009 | 11:39 | מאת: גלי

שלום רב, האם יוגה מפתחת שרירים? אם כן , אילו? האם היא שורפת קלוריות? תודה רבה

26/10/2009 | 12:34 | מאת: סיגל זעירא

שלום גלי ישנם סוגים שונים של שיעורי יוגה וזרמים שונים.ישנן גישות מעודנות יותר לגבי העבודה הפיזית דהיינו שבו התרגול הפיזי נעשה באופן עדין עם דגש על מתיחות,לעומת זרמים אחרים אני מניחה, כמו פאוור יוגה וביקרהאם יוגה אשר הם מאוד דינמים ושמים דגש רב על העבודה הפיזית. הדרך אותה אני לומדת ומלמדת הנושא של פיתוח השרירים אינו מהות התרגול,ולמעשה נושא פיתוח השרירים אינו עומד בבסיס התרגול היוגי כדבר עיקרי. מטרת היוגה והתרגול להרחיב את התודעה,ולהשקיט את ההכרה.כאשר ע"י תרגול פיזי אנו לומדים לחזק את גופינו כבסיס איתן אשר יאפשר לנו בהמשך לחוות מצבי תודעה עמוקים יותר. התרגול היוגי כן מחזק שרירים רבים בגוף ע"י המתיחות השונות והשהייה בהן. לגבי שריפת קלוריות ישנם מס' גורמים המשפיעים על כמות שריפת הקלוריות בתרגול ביניהם גורמים שונים אשר משפיעים על קצב הלב בזמן פעילות אירובית כגון:הדינמיות של התרגול,עומס החום או תחושת קור וכו'. במחקרים שונים שעשו נמצא כי תרגול האטה יוגה שורף קלוריות והדבר משתנה לפי רמת הדינמיות של התרגול. בהצלחה סיגל זעירא

מנהל פורום מדיטציה