חרדת בחינות?

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

15/11/2010 | 21:34 | מאת: רונית

שלום רב, יש לי בת בכתה ט'. מכתה ו' התחילו אצלה קשיים בלימודים אשר, כנראה, נובעים ממס' גורמים: 1. לא לומדת בבית ומכינה שיעורים מהר (לצאת ידי חובה) - אין מוטיבציה 2. בוצע אבחון דידקטי ולא נמאו לקויות משמעותיות (הארכת זמן והוראה מתקנת) 3. במבחנים מסיימת לפני הזמן, בטוחה שהמבחן היה טוב ובסופו של דבר הציון נמוך. 4. ברגע שאנחנו מאיימים, לוחצים. חל שיפור מה, אך ברגע שאנחנו מרפים שוב חלה ירידה. שנה שעברה, היא למדה עם מורה פרטית בהוראה מתקנת ונראה שיפור קל. לאחר השיפור שוב חלה ירידה. השנה התמקדנו במתמטיקה עם שיעורי עזר, המורה הפרטית טוענת שהיא יודעת את החומר, הילדה טוענת שהיא יודעת את החומר ומכינה את שיעורי הבית ברמה טובה ובכל זאת במבחנים היא נכשלת (20, 30). המורה העלתה את האפשרות שיש לה חרדת בחינות במתטיקה, אני חושבת שאולי יש גם הפרעה של קשב. כמו כן, בבית, יש הרבה התפרצויות זעם המתבטאות בצעקות וטריקת דלתות. מה עלינו לעשות? איך ניתן לעזור לה כי אני יודעת שהיא מאוד מתוסכלת (אולם התסכול לא משפיע על המוטיבציה, נהפוך הוא)

שלום, יתכן מאוד כי בתך סובלת מלחץ בחינות שאינו מאפשר לה להביא את יכולותיה לידי ביטוי. לחץ בחינות מושפע מאוד מגורמים רגשיים, והתסכול שאת מרגישה ממנה דורש, לדעתי, בירורו עמוק יותר של קשיים רגשיים עמם מתמודדת באופן טבעי בגיל ההתבגרות, כגון שאלות הקשורות לערך העצמי שלה, לדימוי ולזהות שלה. זהו גיל בו היא נלחמת על נפרדותה מכם כהורים (להלן התפרצויות זעם וטריקת דלתות) ויתכן כי אינה משתפת בכל העובר עליה. ניתן לנסות לשוחח אתה ולבדוק כיצד היא מרגישה, לבדוק אם היתה רוצה להמשיך לקבל עזרה ממורים פרטיים, ואם לא - ךלהניח לזה לעת עתה. יתכן מאוד שכדאי להציע לה לשוחח מעט עם איש מקצוע - את מוזמנת גם לכתוב ולהתייעץ עמי ב [email protected]. כך תוכלו לדעת האם סובלת מחרדת בחינות (תדווח על חרדה, לחץ, סמפטומים אחרים) או שהקושי הוא רחב יותר. בגיל זה חשוב מאוד לתת לה בהקדם מקום שלה בו תוכל להרגיש שמכבדים את רצונותיה ותוכל לשתף ברגשותיה, לפי ראות עיניכם כהורים. בהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי