מה לעשות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

25/09/2010 | 15:17 | מאת: שרה

בתי למדה בלימודים אקדמאים אבל מתחילת השנה הרגשנו שקשה לה ועשת בחינה ונתנו לה רבע שעה יותר זמן בזמן המבחן וגם אמרו לה שיש לה קשיי למידה קלות ומאותו יום מצבה התדרדר יותר לא היית מרוכזת לא למדה לא השקיעה את מה שהיית משקיע קודם ובכל זאת לא הציחה ללמוד היא הלכה לטיפול ופיסיכולוגית אמרה לה שתפסיק ללמוד וקודם לחזק פינימית שלה. היא עובדת איתה בסגנון דינמי ומה שאני קראתי במאמרים רבים הבנתי ששיטה קוגנתיבי יותר מתאימה לה שאלה שלי 1- האם זה טוב להפסיק לימודים ? 2-האם היא צריכה להחליף פיסיכולוגית? היא בעצמה לא רוצה היא אומרת איך לה כוח להתחיל עם פיסיכולוגית חדשה ולהתחיל הכל מחדש רציתי לציין שהיא היית תלמידה מציינת בתיכון, יש לה חרדות בחינות מה לעשות בבקשה תעזרי לי , תודה

שרה שלום, אני ממליצה לאפשר לביתך לבדוק את האפשרויות העומדות בפניה מתוך גישה עצמאית ובוגרת, ולאפשר לה לבחור את הטיפול המתאים לה ואת קצת הלימודים שלה בעצמה, והראי לה שאת מאמינה בה ונמצאת שם בכדי לסייע לה. אני מאמינה שגישה כזו תחזק אותה ואת תחושות הביטחון שלה. מעבר לכך, קשיי למידה ניתנים לטיפול (הקלות לימודיות במוסדות השונים, לעיתים טיפול תרופתי וכי"ב, לפי האיבחון שקיבלה). קשיי למידה וחרדת בחינות לרוב מגבירים זה את זו ולעיתים טיפול באחד יכול לסייע לאחר. בחרדת בחינות מומלץ לטפל על ידי טיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד, כאשר בתך תהיה בסיטואציה קונקרטית של בחינה וחרדה מפניה. אוכל להמליץ לך על טיפול כזה בהמשך, אם תרצי. בהצלחה!

27/09/2010 | 08:17 | מאת: שרה

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי