שאלה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

13/04/2010 | 20:43 | מאת: שלי

שלום, אני סטודנטית בת 22 ומתקשה בלימודים. מרגישה שיש לי קושי ללמוד וחוסר ריכוז (ללא היפראקטיביות). רק עכשיו התחלתי לטפל בזה: עשיתי מבחן טובה שבו אובחנתי ללא שום בעיה ושאני בנורמה. בקרוב אעשה גם אבחון של לקויות למידה. הנוירולוג נתן לי לנסות ריטלין של 10 מ"ג אך זה כלל לא משפיע עליי. מדוע? ייתכן שאין לי הפרעות קשב וריכוז ולכן זה לא משפיע? האם אני צריכה לנסות תרופה אחרת? והאם ייתכן מצב שבו אף תרופה לא תשפיע עליי? אני דיי מיואשת כי אני ממש מרגישה שיש לי הפרעות קשב שאף אחד לא מאבחן. *ברצוני לדעת אם עליי לעשות עוד אבחונים חוץ מטובה ומהאבחון של לקויות למידה? *ועוד שאלה אחרונה- ייתכן שמכיוון שלא מעניין לי בלימודים זו הסיבה שאני לא מצליחה להתרכז? כי כשאני לומדת דברים שיש לי בהם עניין אני לא מרגישה שאני לא מרוכזת

שלי יקרה, נשמע שמה שאת עוברת מתסכל משום שמעבר לקושי עצמו בלימודים אינך יודעת את סיבת הקושי. לגבי שאלות על בעיות קשב וריכוז ןאבחונים נוספים רלוונטיים אנא פני לפורום הרלוונטיhttp://www.doctors.co.il/forum-1718 ולגבי לקויות למידה -http://www.doctors.co.il/forum-1217. חוסר עניין או הנאה מהלימודים יכול בהחלט להשפיע על התפקוד והריכוז שלך, בעיקר אם את מצליחה להתרכז בחומר שאת כן מוצאת בו עניין! חוסר עניין בלימודים יכול להוביל גם לרגשות אחרים כמו חרדה, אשמה ודכדוך שיכולים להשפיע מאוד על תפקוד לימודי. אולי כדאי לחשוב שוב מהו מקור הקושי... מוזמנת גם להמשיך להתייעץ אתי פה. בהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי