חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

09/01/2014 | 23:11 | מאת: יעל

שלום, קוראים לי יעל ואני סטונדטית באוניברסיטת תל-אביב. אני רוצה לשתף אתכם בבעיה שמלווה אותי לכל אורך הלימודים שלי באוניברסיטה, ובעצם מאז שאני זוכרת את עצמי כתלמידה. הבעיה היא חרדת בחינות. אני לא מצליחה לתפקד כמו שהייתי רוצה במהלך ביצוע הבחינה. כשאני מבצעת את הבחינה אז אני מרגישה ממש כל מיני דברים פיזיולוגיים בגוף: חום פנימי כזה, גלי חום כאלה שעוברים לי בכל הגוף...צמרמורות כאלה.... זה יכול אפילו להגיע למצב כזה שלפעמים קשה לי לנשום. אני רועדת בידיים....הנשימה שלי מהירה..יש לי בחילות....וכל זה לא עובר לי לאורך כל הבחינה....אני מרגישה בלקאאוט טוטאלי, כאילו כל מה שלמדתי וידעתי כל כך טוב נעלם לי מהראש...כמובן שזה מקשה עליי לבצע טוב במבחנים...ואני בטוחה שאם הייתי יכולה לשלוט ולהתמודד עם החרדה הזו- הייתי מצליחה להגיע להישגים הרבה הרבה יותר גבוהים... קשה לי מאוד עם זה בגלל שאני מגיעה מוכנה למבחנים, וממש יודעת את החומר מעולה... אני מרגישה שאני חייבת עזרה דחופה ומהר...אני לקראת תקופת מבחנים, ולכן אודה מאוד לכל עזרה/התייחסות/המלצה/הצעה בנושא תודה מראש החרדתית

יעל שלום, ממה שאת מתארת אכן מדובר בחרדת בחינות - הסימנים הפיזיולוגיים, הבלק אאוט, ובעיקר חוסר היכולת להביא לידי ביטוי את היכולות שלך בלימודים. נשמע שאת סובלת, וחבל לחכות- מציעה להתחיל טיפול ממוקד, וכדאי לעשות זאת מיד עכשיו עם תחילת תקופת המבחנים. מציעה לפנות ראשית לשירותי הייעוץ לסטודנט שבדיקנאט הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב , שם מטפלים בסטודנטים במחיר מסובסד, פרטנית ואולי גם קבוצתית בנושא של חרדת בחינות. אם לא מסתדר שם, אפשר לפנות דרך קופת החולים או באופן פרטי. מוזמנת להתייעץ, בהצלחה בטיפול ובבחינות.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי