ילד בכיתה ד - חרדות קשות בחשבון

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

18/05/2013 | 07:28 | מאת: אני

שלום בני ילד נבון עם ADD מתקשה בחשבון בלבד, בשאר המקצועות מצויין. הקושי מתאפיין בהתנגדות לעשיית שיעורים, התמרחות מבחינת זמנים ובכי במקרי קיצון אנחנו בשלבי אבחון דיסקלקוליה - אבל בינתיים הקושי משפיע לו על הביטחון העצמי. אתמול כאשר שוחחנו ואמרתי לו שבגיל 13 ניסע לחופשת בר מצווה בחול - הוא אמר לי ,אוף אבל עד אז אני אתאבד בגלל שאני לא מצליח בלימודים! כתוצאה מנורת האזהרה המבהבת שנדקלה לנו - אשמח לקבל המלצות לטיפול וסיוע

הי, טוב מאוד שאתם שמים לב למצב כבר בשלבים מוקדמים. קשיי למידה פוגעים לעיתים קרובות בדימוי העצמי והחברתי ועשויים להביא לדכדוך ולמחשבות ותחושות של חוסר תקווה ואף רצון למות. נשמע לי שעצם היותכם קרובים לחוויה שלו, מנסים לעודד ולמצוא את מקור הקושי, גורם לבנך להרגיש שיש לו עם מי לדבר והוא משתף אותך בהרגשותיו מתוך קרבה. אני מציעה ששניכם כהורים תשבו לשוחח איתו. אני מאמינה כי הוא זקוק לתמיכתכם ותחושה כי אתם אוהבים אותו ללא תנאי, וכי הרגשתו ובריאותו הנפשית ואושרו הם החשובים מכל. הבהירו לו כי אהבתכם אינה מותנית בהצלחה לימודית כזו או אחרת, וכי הטיול לבר המצווה יתקיים עם או בלי הצלחה במתמטיקה. חזקו את היותו מוצלח ומצליח למרות הפרעת הקשב שלו, וכי הצלחתו מעידה על כוחותיו הייחודיים, שהרי ברור שיש לו התמודדות מיוחדת. בדקו איתו האם וכיצד היה רוצה שתתייחסו למתמטיקה והאם היה רוצה להיעזר. מוזמנת להמשיך ולשתף אותי ונחשוב יחד. בהצלחה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי