החלפת מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

26/09/2010 | 22:25 | מאת: אלה

שלום רב, אבי בן 75 אמור לעבור ניתוח לה חלפת מסתם אאורטלי עקב היצרות קשה. לפני כ5 שנים עבר ארוע של אוטם קדמי שבעקבותיו צונתרץ מאז חלה ירידה תפקודית בלב והוא כיום במצב של אי ספיקת לב ברצוני לשאול שמעתי על ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי בשיטה מינימלית שיטת רוס כמדומני - אבקש לדעת מי מבצע אותה בארץ ומה השוני בינה לבין פתיחת החזה הרגילה מבחינת תוצאות החלמה. ואם אכן שיטה זו היא כ"כ מוצלחת מדוע לא מכשירים רופאים בשיטה זו בארץ? כפי שנהוג עם ברפואה שלנו בארץ להיות בראש החץ

לאלה השלומות, ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי בגישה זעיר פולשנית(מינימלית) מבוצעת בארץ.בידי למשל, 90%+ מהניתוחים של החלפת מסתם אאורטלי מבוצעים בגישה זעיר פולשנית, בד"כ ב"אסותא".קיים גם באיכילוב ובבילינסון.אלא שכאשר מדובר בניתוח משולב, מסתם + מעקפים, הניתוח מתבצא בגישה הרגילה, בפתיחת חזה מלאה.היות ואתה עברת לדבריך אוטם קדמי,הרי סביר להניח שתזדקק גם למעקפים.יקבע בצינטור כלילי לפני הניתוח. ניתוח ע"ש רוס שהזכרת הוא ניתוח הרבה יותר גדול ובפתיחת חזה מלאה, ולא רלוונטי לגביך. היתרונות שלו הם בצעירים, וגם שם הדיעות של אנשי המקצוע חלוקות. מבחינת הסיכון הניתוחי אין הבדל משמעותי בין השיטות. פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח