התקף לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

03/11/2009 | 08:29 | מאת: עירה

שלום רב, רציתי לשאול שאלה בדבר הסיכוי להתקף לב לאדם שלוקח מזה שנים רבות תרופות להורדת כולסטרול מהדור החדש (התרופה שמוציאה כולסטרול מהגוף ואחת ממשפחת הססטינים) ולחץ דם- אבל בשיגרה אוכל בצורה מאוד לךא בריאה- המון שומן, המון כולסטרול, המון בשר אדום,כמעט ללא סיבים, ללא ירקות ופירות- ללא ספורט בכלל..הבדיקות דם ומדדי לחץ דם עם התרופות- תקינות ולכן הוא מרשה לעצמו להמשיך באותו אורך חיים ונותן לתרופות לעשות את העבודה - האם זה בסדר? האם בהנחה שהוא ימשיך ליטול את התרופות ולנהל אורח חיים כל כך לא בריא- הוא עדיין נחשב אדם בריא וללא סיכוי גבוהה למחלות לב התקפי לב וכדומה?

שאלתך מקומה יותר בפורום תזונה או קרדיולוגיה. ובכול אופן:גורם הסיכון הראשון להתקפי לב זו תורשה. אם אין במשפחתו סיפור של התקפי לב- מצבו טוב בכל מקרה. הטיפול בגורמי הסיכון- יתר שומנים בדם, איזון לחץ דם וספורט,מביא לעיתים להורדת שכיחות התקפי לב באנשים שיש להם סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית. התרופות אינן חזות הכול, אך גם "אוכל בריא" אינו חזות הכול.בשר אדום וביצים הם חלק מתזונה מאוזנת, אם הם במינון הנכון. אם בדיקותיו תקינות,הזכרת שומנים בדם ויתר לח"ד, איני מכיר נתונים המעמידים אותו בסיכון מעבר למקובל. לא הזכרת גם את משקלו- משקל עודף גם הוא גורם סיכון, האם הגרגרן שלך שמן?. יש לזכור ש:"ללא סיכוי גבוה למחלות לב" בהחלט לא אומר שאין סיכוי למחלות לב. יש לא מעט אנשים רזים, ספורטיבים, ואוכלי "אוכל בריא" שעברו התקף לב בכ"א.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח