מערך ההשגחה והטיפול הנמרץ באסותא

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

18/05/2011 | 17:28 | מאת: חיים

שלום רב אני מתלבט בשאלת "מה חשוב יותר בית החולים או זהות המנתח?" רציתי לדעת כיצד עובד מערך ההשגחה לאחר ניתוח לב באסותא ? מי אחראי לחולה אחרי שהניתוח מסתיים? והאם בית החולים ערוך במקרה שהניתוח מסתבך? תודה רבה חיים

לחיים השלום, לשאלתך מה חשוב יותר, בית החולים או זהות המנתח, התשובה משולבת: המנתח חשוב יותר, והוא בוחר את בית החולים בו הוא יכול להבטיח שהוא ינתח,והתוצאות של הניתוחים יהיו הטובות ביותר שלו. גם השם שלו עומד מחדש למבחן , בכול ניתוח. לשאלתך כיצד עובד מערך ההשגחה לאחר הניתוח באסותא, הרי דבר ראשון: המנתח אותו בחרת והוא ניתח אותך,הוא גם ה"אבא" שלך אחרי הניתוח, אבל לרשותו הטיפול נימרץ אולי הטוב בארץ,גם בצוות המובחר וגם במבנה המודרני והמצויד היטב.בראש הצוות עומד ד"ר ערן סגל, מנהל הרדמה וטיפול נמרץ באסותא.לידו רופאי טיפול נמרץ מצוינים כמו ד"ר שחר בר יוסף וד"ר יגאל בלטה ועמיתיהם.לאחר יום יומיים בטיפול הנמרץ החולה עובר למחלקה לניתוחי לב, ליחידת הביניים, שהיא כשמה, נותנת טיפול יותר צמוד מאשר המחלקה, ואחר כך למחלקה. גם במחלקה כול מחלים מחובר למוניטור אלחוטי מרכזי. הרופא המטפל במחלקה הוא ד"ר ירון מושקוביץ, מנהלה.ברוב ניתוחי הלב החולה משתחרר ועובר לבית החלמה לעוד שבוע, ארבעה עד שישה ימים לאחר הניתוח. המנתח עצמו מבקר את החולה, אך רוב ההוראות ביום יום נתנות על ידי רופאי המחלקה. ולשאלתך האחרונה, האם בית החולים ערוך למקרים שהניתוח מסתבך, התשובה היא כן. לרשות המנתח יש את כול הציוד המתוחכם ביותר הנדרש במקרים כאלה, וכן הוא יכול להזעיק כול מומחה אחר בשטח כפי הנידרש. גם בהמשך הטיפול הנימרץ ערוך ומסוגל לתת טיפול מיטבי כפי הנידרש. אני מקווה שהפגתי חששותיך מהגורמים הסביבתיים, וכעת התרכז בבחירת המנתח המועדף על ידך. בברכה, פרופסור ארם סמולינסקי

29/05/2011 | 10:38 | מאת: חיים

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח