פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

10/02/2011 | 13:02 | מאת: א.ע

בעלי בן 43. סובל מיתר לחץ דם שהתגלה בגיל 18. סירב לקבל טיפול עד לפני כשלוש שנים (יחסית מאוזם עם 5 מ"ג רמיטנס פעם ביום). היו לו מעט אפיזודות של כאבים בחזה אבל לפני שנה אושפז בבי"ח לאחר פרפור פרוזדורים וכאבים בחזה. הקצב חזר לסינוס לאחר כמה שעות והוחלט לבצע לו צנתור שיצא תקין. בקופ"ח עשו לו הולטר 24 שעות-תקין. באקו לב LVEF מעל 60% - LVH קונצרטי בינוני-הרחבה קלה של אאורטה עולה - MPV קל. MINIMAL MR - היפרטרופיה של הספקטום הבין חדרי. הקרדיולוג החליט על טיפול של קרדילוק 5 מ"ג-פעם ביום. הוא מסתדר עם המינון הנ"ל ומשתדל לא להתאמץ. עדיין יש לו קושי קל במאמץ כמו מדרגות וכו' אבל עובר. אתמול היה לו שוב ארוע של פרפור פרוזרים והיינו שוב במיון. אני יודעת שהוא צריךך לחזור לקרדיולוג אבל שאלתי איזה טופל מומלץ כדי שהפרפור יפסק? האם אפשר בכלל להפסיק את פרפור הפרוזדורים? האם להעלות לו את המינון? שמעתי עם טיפול בצריבה-האם יתאים לו? תודה על הסבלנות

לא.ע. השלומות, זהו פורום כירורגי. יש אומנם ניתוח למניעת פרפור עליות, אך נדיר שמבצעים אותו, אלא אם החולה עובר ניתוח לב אחר, כמו תיקון של מסתם מיטרלי למשל. בקשר לטיפול התרופתי ו/או צינטורי (צריבה) עליך להתייעץ עם קרדיולוג המומחה בתחום. בברכה, ובריאות שלמה, פרופ' ארם סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח