ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

29/01/2011 | 20:37 | מאת: הבת המודאגת

אבי עבר בדיקות סקר ולהפתעתו גילו בעיות בדופק אחר כך נשלח לצנתור ואז קיבלנו את הפתעת חיינו שהוא צריך לעבור 4 מעקפים. רציתי לשאול מה רמת הסיכון בניתוח שכזה ובחיבור החולה למכונת לב ריאה. יש לציין כי נאמר לו שאיןנזק ללב. מכל המאמרים שקראתי רק נכנסנו לחרדות אז אם אפשר אני מבקשת בכל לשון של בקשה לעזור לי לעשות סדר תודה מראש הבת המודאגת

לבת המדאגת, אכן יש מקום לדאגה. אספקת הדם ללבו של אביך אינה תקינה, ולפי תאורך הרופאים חוששים שללא טיפול הוא עלול לעשות התקף לב. והתקף לב זה דבר מסוכן. נקודת האור היא שיש טיפולים טובים מאוד. לא חסרי סיכון, אך הסיכון קטן בהרבה מהשיפור בתוחלת החיים ואיכות החיים שלו. ללא גורמי סיכון קשים , ותפקוד לב טוב, הר י בידיו של מנתח טוב הסיכון בניתוח הוא פחות מאחוז. דהיינו: 99% שהוא יהיה בסדר.החיבור למשאבת לב ריאה נושא סיכון זניח. מכשירי הלב ריאה התקדמו והשתפרו. הניתוחים ללא משאבת לב ריאה כמעט וננטשו, ואני אישית לא ממליץ עליהם, למרות שגם לי יש ניסיון בהם.בניתוחים עם משאבת לב ריאה אין כול תוספת סיכון, והמנתח מבצע יותר מעקפים ונותן מענה טוב יותר לצרכיו של החולה. שיהיה לו בהצלחה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח