ברוגדה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

27/12/2010 | 14:52 | מאת: עינת

שלום, אני בת 25, לא מעשנת ,מתאמנת באופן קבוע התעמלות אירובית. לאחרונה אני חשה תחושת הפסקת פעימות הלב למס' שניות (שניה- 6 שניות) ולאחר מכן מעין "בום" חזק של חזרת הדופק. בתחילה התדירות היתה לא ממש גבוהה- 5-6 פעמים ביום. היום, חודש וחצי אחרי התקרית הראשונה זה הפך להיות בתדירות של בין אחת לכמה שניות לאחת לכמה דק'.משהו כמו מעל 200 פעם ביום..יש לי מעט לחץ בבית החזה.אציין שלפני הפסקת הפעימות אני מרגישה מעין "מיחושים" או מערבולת באיזור הלב(בשניה שלפני) כך שאני יודעת שזה עומד להגיע.במשפחה- הסטוריית בעיות לב מסוג הפרעות קצב, אבא עבר צריבה עקב פרפור חדרים,דודים גם עברו סגים שונים של צינתור וסבא נוטל כדורים באופן קבוע. אתמול ביקרתי אצל הקרדיולוג לאחר בדיקת א-ק-ג שלא יצאה תקינה, והוא כתב: "באקג, בעת ההרגשה הזאת VPB,כמו כן עליות ST קלות ב- V1-2 (ברוגדה?)." (אציין,כי בעת בדיקת הא-ק-ג חשתי את הפסקת הפעימה בעוצמה מאוד מאוד חלשה ביחס לבד"כ) הופניתי לאקו,הולטר ומבחן מאמץ. הרופא גם כתב את המונח BRUGADA S-ME ? בשורת האבחנות. כשהגעתי הביתה ובדקתי מהי ברוגדה באנטרנט, כמובן שמאוד מאוד נלחצתי... שאלתי היא האם יש סיכוי למחלה זו ע"פ תרשים א-ק-ג לקוי כמפורט לעיל? והאם כאשר יש חשד למחלת הברוגדה אין צורך לעשות בדיקות דחופות ומיידיות לשלילת המחלה הקטלנית והמסוכנת עוד בטרם שאר הבדיקות השגרתיות? אני יודעת שברוגדה אפשר לשלול בבדיקת דם פשוטה, מדוע לא שלחו אותי לעשות זאת במיידי אם יש חשד למחלה הזו שהיא כה מסוכנת?? אשמח לתושבה, אני מאוד מודאגת. תודה.

השלומות, זה פורום כירורגי. את יכולה לנסות פורום קרדיולוגי, או לפנות לקרדיולוג אחר המתמחה בנושא הפרעות קצב. בברכה, ובריאות שלמה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח