פענוע מיפוי לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

08/12/2010 | 22:26 | מאת: גלית

שלום רב, אבי בן 74. בשנת 95 עבר ניתוח של 4 מעקפים ובשנת 2004 עבר ניתוח של החלפת מסתם אאורטלי, תיקון מסתם מיטרלי ומעקף. תודה לאל הניתוחים הללו נעשו לא בעקבות התקף לב אלא עקב תחושות בלבד ובדיקות רופא שגרתיות. היום ביצע בדיקת מיפוי לב באמצעות טליום, ואלו התוצאות: "המיפוי מצביע על איסכמיה בחומרה משמעותית בגודל קטן בדופן אחורי לאחר מתן דיפירידמול (LCX או אחד מענפיו). אין עדות לאוטם ישן". בנוסף, נרשמו ממצאי הפרפוזיה - כולם היו תקינים (אנטרולטרלי, אנטרואפיקלי, אנפריורי, אנפרואפיקלי, אנטרוספטלי, אינפרוספטלי ואנטריורי). היו 2 תוצאות בעייתיות: פוסטרולטרלי -פגם מילוי מלא הפיך פוסטרובזלי - פגם מילוי קטן הפיך. נרשם שחדר שמאל גודל תקין ובריאות קליטה תקינה. אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי האם הממצאים חמורים חלילה? התור לקרדיולוג הוא רק במהלך שבוע הבא ואני ממש מודאגת. האם ניתן לתקן זאת ע"י כדורים? צינתור? או שמא צריך חלילה ניתוח נוסף? אודה לקבלת תשובתך ואני מתנצלת שהארכתי. המון תודה, גלית

לגלית השלומות, תוצאות המיפוי אינן כה רעות, ובכלל, האזורים האחוריים תחתונים מועדים לפיענוח פחות אמין. בכ?א, יש לבצע צינטור לב. בברכה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח