כריתת שדיים מניעתית

דיון מתוך פורום  שחזור שד

18/03/2015 | 17:35 | מאת: גילה

בשנת 2004 עברתי למפקטומי+ כימו +הקרנות,מאז אני נקייה ונמצאת במעקב. אינני נושאת את הגן,אבל יש במשפחה סיפור משפחתי כבד(אמא,דודה,בת דודה) ואני שוקלת לעבור כריתה שדיים מונעת+שחזור, הכירורג שלי נתן לי את ברכת הדרך, אבל הפלסטיקאית איתה התייעצתי הפחידה אותי ,ואמרה שיש הרבה סיבוכים, יכולים להשאר עם כאבים כרוניים ושיש אפשרות שאצטער אם אעשה זאת,מאידך דיברתי גם עם 2 נשים צעירות נשאיות שעברו כריתה ושחזור והן אמרו שלא היו להן סיבוכים כלשהם,ומאוד המליצו לי ללכת על זה. אתמול קראתי כתבה מפחידה מעיתון הארץ משנת 2004- בנושא: "אשליית השדיים המשוחזרים"-להלן קישור לכתבה http://www.haaretz.co.il/misc/1.1004565- האם המצב הנורא שמתואר בכתבה הוא נכון, או שאולי זה היה המצב בעבר הרחוק ושהיום יש התקדמות בתחום ושניתן לעבור את ההליך בהצלחה גדולה יותר ועם פחות סיבוכים?? אודה לתשובתך.

גילה יקרה, עם כל ההתקדמות שחלה בתחום שחזורי השדיים בשנים האחרונות, עדיין מדובר בניתוח לכל דבר עם סיבוכים אפשריים. העובדה שעברת הקרנות הופכת את הניתוח למורכב יותר מבחינתך. ישנם שיקולים נוספים שיכולים להלקח בחשבון רק לאחר שתבדקי עי הרופא המנתח אך עליך להביא בחשבון שמדובר, בייחוד במקרה שלך, בפרוצדורה לא פשוטה ויתכן אף צורך ביותר מניתוח אחד כדי להגיע לתוצאה הרצויה. בהצלחה!! שגית משולם

מנהל פורום שחזור שד