בת 30 עם סרטן שד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

14/09/2013 | 21:50 | מאת: דנה פ

שלום , לפני כשבוע אובחנתי כחולת סרטן שד . אמי חלתה בגיל 43 ולא נמצאה כנושאת את הגן(לפני כ 10 שנים). אינני גרה בישראל ונפגשתי עם 2 מנתחים פה. גישה אחת אומרת-לעשות ניתוח למפקטומי,להקפיא ביציות,להתחיל כימו ולפני ההחלטה על ההקרנות לשקול כריתה מלאה וגם של השד הבריא ושחזור(מכיוון שאינני עדיין בשלה על ההחלטה). גישה שניה אומרת,לאור העובדה שאמי חלתה צעירה וגם אני,גם אם לא יתברר כי ביני נושאת את הגן ככל הנראה ישנו קשר גנטי. אי לכך,וכדי לא להתמודד עם המחלה בשנית בעתיד בשדיים לבצע כריתה ושחזורולהמשיך את כל הטיפול. יש לציין שבשד הבריא עברתי ביופסיה כעת גם לבלוטת לימפה (שבשל מיקומה תשאיר לי עיוות בשד לדברי המנתחת,היא היתה מעוניינת להוציא אותה גם אם ביני בוחרת בניתוח למפקטומי). כששאלתי אם הגוף יוכל לעמוד בסוג הניתוח לאחר כימו נאמר לי שכמובן והגוף מתאושש. כשאמרתי שידוע לי שישנם סיבוכים רבים ותוצאות לא אסתטיות נאמר לי שזה נכון ולכן חשוב לבחור מנתח פלסטי טוב. אני אבודה.אני מפחדת שאבחר בבחירה קיצונית והתוצאות תהיינה נוראיות מבחינה אסתטית. כל הסיטואציה הינה מורטת עצבים במיוחד שביני מתמודדות עם השאלות לבד ובמדינה זרה. אשמח לעצה ודעה. תושה.

דנה יקירתי, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי, אני בחופשה והגישה לאינטרנט בעייתית. ההתלבטות שאת חווה משותפת לנשים רבות עם רקע משפחתי של סרטן שד אך ללא גן שאובחן.חסרים לי נתונים חשובים כמו גודל וצורת השד שלך כעת וכן האם את צפויה לעבור הקרנות לשד גם במידה ותעברי כריתה מלאה. יחד עם זאת אנסה קצת לפשט את הבעיה מנקודת מבטו של פלסטיקאי. במידה ותבחרי בכריתה של הגוש בלבד: אם השד שלך גדול מספיק (CUP C ומעלה)ניתן בדרך כלל להמנע מעוות על ידי שילוב פלסטיקאי בזמן כריתת הגוש וביצוע מה שנקרא "אונקופלסטיקה" שצפויה למנוע העוות הצפוי. לאחר מכן תעברי טיפולי ההקרנות הנדרשים. החסרון כאן הוא במידה וחלילה תהיה השנות באותו הצד, בשל ההקרנות שעברת, לא תוכלי לעבור שחזור פשוט עם שתל סיליקון בשל סיכון גבוה לסיבוך הנקרא התכווצות קופסית והשחזור שיבחר במידה ותהיה השנות יהיה מרקמות עצמוניות- שחזור מורכב יותר. כמו כן במידה והשד הוא קטן והכריתה יחסית נרחבת יתכן ואין ערך אסתטי בשימור השד ויש להעדיף ריקון של השד כולו. במידה ותבחרי בכריתה מלאה כעת, תוכלי לעבור שחזור פשוט יחסית עם שתלי סיליקון חד צדדי או דו צדדי ובמידה ויש לך שד קטן או בינוני בגודלו ואינך בעודף משקל משמעותי, התוצאה הצפויה תהיה טובה מאד. יחד עם זאת, עליך להפנים את העובדה ששד משוחזר שונה מאד מהשד שלך בצורה ובתחושה. לצערי, איני יכולה להמליץ לך על דרך כזו או אחרת ואת זקוקה ליעוץ פנים אל פנים שיביא בחשבון את מבנה הגוף שלך וכן פרמטרים של המחלה עצמה. המון בהצלחה!! שגית משולם.

28/10/2013 | 23:06 | מאת: דנה פ

ראשית כל,תודה על התשובה המפורטת. בזמן שעבר מאז תגובתך הספקתי לעבור למפקטומי עם חתך אקסילרי בבית השחי אחד בו הוצא הגידול וכן הוצאו שלוש בלוטות זקיף לבדיקה. הבלוטות נמצאו נקיות וגודלו של הגוש היה 0.8 סמ. כעת אני בעיצומו של התהליך של שימור הפוריות. לאחר התייעצות עם שני אונקולוגים,שניהם המליצו לי לעבור את הניתוח לאחר סיום הכימו בעיקר בגלל גילי הצעיר וההיסטוריה המשפחתית-הניתוח יהיה במקום ההקרנות. אני חושבת על ניתוח דוצ להוריד את מפלס החרדה,סיכוי לסרטן חדש בשד בריא וכן לטובת סימטריה. מבנה גופי רזה ויש לי שד קטן-האם ניתוח עם מותחן הוא האופציה היחידה או שתל ואלודרם? האם התוצאות נראות טבעיות? האם קופח משתתפות בעלות ניתוח מסוג זה? אודה להתייחסותך. תודה!!

מנהל פורום שחזור שד