שחזור שד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

06/02/2013 | 12:26 | מאת: אחת

אני בת 38 ולפני כשנה עברתי ניתוח כריתה לאחר גילוי סרטן שד גרורתי. עברתי כימותרפיה והקרנות, ושיחזור מידי של השד על ידי סיליקון. כיום, שנה אחרי, אין לי סימנים של המחלה, ואני רוצה להאמין כי נרפאתי. כיום, אני יכולה להתפנות לנושאים ושאלות בנושא השתל, שלא הייתי ערה להם מספיק בעבר. לא נוח לי עם ניתוח השחזור שעברתי, לא מבחינת הרגשה, ולא מבחינת הגודל (אני חושבת ששני השדיים לא שווים בגודלם). האם אני יכולה לעבור שחזור שד מחודש, שיתאים לרצונותיי? שמעתי שאפשר לשחזר מרקמה בגוף למתן תוצאות טובות יותר והרגשה נוחה וטבעית יותר, האם אני יכולה לעבור שחזור כזה?

שלום רב, כמובן שאת זכאית להתייעץ עם פלסטיקאי באשר לאפשרות לשפר תוצאת השיחזור שעברת. יחד עם זאת עליך לזכור כי השד המשוחזר לעולם לא יראה ולא ירגיש כמו הצד השני. שחזור עם רקמות משלך הנקרא שחזור אוטולוגי גם הוא לא יתן תוצאה זהה בדיוק לצד השני והוא כרוך בניתוח ארוך עם פגיעה באתר התורם ממנו נלקחת הרקמה (מהבטן או מהגב). הוא מתאים בעקר לנשים לאחר טיפולי הקרנות ולנשים מלאות יותר. פני לפלסטיקאי המומחה בשחזור שד לצורך התייעצות בדבר יכולתו של ניתוח נוסף לשפר את התוצאה האסתטית. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד