שיחזור שד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

03/01/2013 | 19:57 | מאת: אלונה

שלום רב בבדיקת MRI התגלו חמישה גידולים מפוזרים באותו שד. ביופסיה שנעשתה לגידול הגדול מביניהם אישרה שמדובר בסרטן . טופלתי בכימותרפיה ואני לפני ניתוח כריתה ושיחזור. האם ניתן במקרה זה לעבור שיחזור שד מיידי באמצעות שתל קבוע? או שעדיף לעבור שיחזור שד בשיטת המותחן? בברכה אלונה

הי אלונה, במרבית המקרים היום מקובל להמליץ על שחזור מיידי הנעשה בזמן הכריתה. שחזור מיידי עם שתל סיליקון עדיף על שחזור בשני שלבים עם מותחן. במידה וידוע טרם הניתוח שאת צפויה לעבור טיפולי הקרנות עליך לדעת שההקרנות מפחיתות סיכויי ההצלחה של שחזור עם שתל סיליקון בצורה משמעותית. השד המשוחזר לאחר הקרנות נוטה לפתח סיבוך הנקרא התכווצות קופסית בכחמישים אחוזים מהמקרים. במצב זה השד המתקבל הוא קטן יותר, גבוה יותר ונוקשה יותר, מה שמקנה לו מראה מאד לא טבעי ולעיתים אף גורם לכאב. במידה ואינך צפויה לעבור טיפולי הקרנות (כמובן שלא ניתן לדעת בוודאות עד לאחר קבלת תשובה פתולוגית)אני ממליצה בחום על שחזור בשלב אחד עם שתל סיליקון. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד