לאחר שחזור שד - כאבים והתקשות

דיון מתוך פורום  שחזור שד

28/11/2012 | 03:43 | מאת: ליאת

שלום. אני כבר חצי שנה לאחר ניתוח כריתת שד (עם 15 בלוטות) ושחזור וכארבעה חודשים לאחר הקרנות (לפני הכל עברתי כימו). למעשה מאז הניתוח השד הרגיש קשה. הבנתי מהרופא שצריך לעשות לו מסאגם אך אני לא רואה שעוזר. בנוסף בצד התחתון שלו החלו כאבים חזקים. בעיקר בשכיבה (תמיד היו קצת, לאחרונה התגבר). האם זה אמור להיות כך? אני פשוט לא יודעת אם

הי ליאת, אני מניחה שהשחזור שעברת הוא שחזור עם שתל הסיליקון הסופי או מותחן רקמות. התופעה שאת מתארת נקראת התכווצות קופסית והיא שכיחה מאד לצערי לאחר טיפולי הקרנות. את ארבעה חודשים לאחר ההקרנות ויש להמתין כשנה בטרם תוכלי להעריך את התוצאה הסופית.במידה והנוקשות והכאב יחמירו יהיה עליך לשקול החלפת השחזור הקיים בשחזור עם רקמות שלך, מהגב או מהבטן. פני לכירורג פלסטי המתמחה בשחזורי שדיים והתייעצי עמו. בהצלחה!

מנהל פורום שחזור שד