ביעותי לילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/10/2016 | 02:16 | מאת: גלית

ביתי בת ה 7 סובלת מזה זמן מה מביעותי לילה. היא מתעוררת מספר פעמים במהלך הלילה בטענה כי חלמה חלום רע והיא מפחדת ומתקשה להירדם בחזרה. כמו כן במהלך היום היא מפחדת ללכת לבד לשירותים או להימצא בחדרים לבדה, ביחוד כשחשוך. יש לציין כי לאחרונה נולדה לה אחות ולצד הפגנת אהבה עזה כלפי התינוקת ועזרה בטיפול שלה , היא מגלה קנאה רבה הבאה לידי ביטוי בכעס רב, תסכול , חוצפה וזעם לפרקים. יש לציין כי הרגלי השינה שלמה מעולם לא היו במיטבם- היא ישנב עימנו ההורים עד גיל 3 ומאז ועד לפני חודש אני או בעלי שכבנו לצידה עד שנרדמה. מאז ומתמיד הייתה מתעוררת בלילה ובאה אלינו למיטה. לאחרונה התחלנו בתהליך "גמילה" מנוכחותינו ולאחר טקס השינה- מקלחת וסיפור אנחנו רק יושבים לידה והיא נרדמת. אך במהלך הלילה וביחוד בימים האחרונים היא לא מפסיקה להתעורר ומתקשה להרדם מפחד. מה עושים?

גלית שלום לפי התאור שלך לא מדובר בביעותים אלא בקושי הקשור לתחום החרדה. עשיתם צעד יפה אבל יש עוד עבודה גם במהלך הלילה וגם במהלך היום. אני מציע לכם לפנות למומחה/מומחית בטיפול CBT בילדים שיוכל לעזור לכם. סך הכל בהחלט בעבודה נכונה אפשר להתקדם בצורה יפה מאוד ולעזור לבתכם להתמודד ולהוריד משמעותית את ביטוי החרדה וקשיי השינה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים