HBeAg שלילי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

08/05/2011 | 13:47 | מאת: מירי

אבי נמצא כנשא של צהבת בי. כל המשפחה נבדקה ונמצא כי אני ואחותי נדבקנו (אימי ואחרים אחרים- לא נדבקו). 1. האם ניתן לדעת לפני כמה זמן נדבקנו? 2. לי יש HBeAg שלילי ולאחותי- חיובי. מה התוצאה היותר טובה? האם זה אומר שאחת מאיתנו זקוקה לטיפול תרופתי (תפקודי כבד וספירת דם- תקין. נשלחנו כמובן עם הגילוי לסדרה ארוכה של בדיקות שהתוצאות שלהם טרם נתקבלו). האם יש לזה קשר להזנחה (כלומר שאנו נשאיות משך שנים רבות ולא טיפלנו בעבר במצב וכיו"ב)? האם HBeAg שלילי אומר שהמחלה התפרצה? קראתי באתרים שונים באינטרנט שזה אומר שהמצב פחות טוב מאשר אם התוצאה חיובית.. תודה רבה

08/05/2011 | 17:20 | מאת:

שלום מירי 1.לא 2.מה שחשוב כרגע הוא העומס הנגיפי כמותית.הטיפול התרופתי יקבע עלפי תוצאה זאת. HBeAg שלילי בנוכחות עומס נגיפי שלילי איננו מצריך טיפול לעומת HBeAg חיובי בדרך כלל העומס הנגיפי חיובי והוא מצריך טיפול. פרופ' זיו בן ארי, מומחית למחלות כבד, מנהלת יחידה במכון כבד, בי"ח בלינסון, 039377250 הרצליה מדיקל סנטר 099592421

12/05/2011 | 15:47 | מאת: מירי

פרופ' בן ארי תודה רבה ושלום רב, מה לגבי HBeAg שלילי ועומס נגיפי חיובי אבל נמוך- 70? האם מצריך טיפול או רק אם גבוה מ-2000? האם זה אומר שזה מוטציה או מהלך חיים רגיל של המחלה? תודה רבה