אבקש את עזרתך

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

05/02/2015 | 00:25 | מאת: רז

עברתי לפני ימים ספורים US בטן התוצאות א.ס בטן עליונה (כולל כליות) *סיבת ההפניה: *ממצאים : כבד בגודל ומרקם תקינים, פרט לתהליך סולידי היפואקואי 2.8 ס"מ באונה שמאלית, טיבו אינו ברור . כיס המרה אינו תפוח. בדופן מודגם מוקד אקוגני 0.2 ס"מ, אינו מובילי - אבן דבוקה? פוליפ ? דרכי המרה אינן מורחבות . הטחול בגודל ומרקם תקינים . הלבלב הודגם חלקית עקב ריבוי גזים בבטן . כליות בגודל דומה ותקין . אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . משמאל ציסטות פראפלביות קטנות . המלצות : = מומלץ לשקול ביצוע בדיקת CT פרוטוקול כבד לאחר התיעצות עם מרכז הייעוץ לדימות של מכבי ליעוץ גסטרואנטרולוגי קרישה PT (Seconds) 15.5 I.N.R 1.1 PTT 35.7 שאלה ראשונה שאני ממש פוחד לשאול האם זה מאוד מסוכן ? שאלה שניה קבעתי CT בטן אגן השאלה האם כדי לבקש לעשות תלאת CTבכדי לא לעשות פעמיים?

05/02/2015 | 17:39 | מאת:

ראוי מאוד לבצע CT טריפאזי. לא ברור רק על פי התאור מה טיב התהליך

05/02/2015 | 22:13 | מאת: רז