תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

24/09/2013 | 17:48 | מאת: אריק

שלום, אני בן 42 . בחודשים האחרונים בבדיקת האנזים ALT חלה עלייה הדרגתית וכיום הערכים הם: ALT:56 ALKP- 63 AST- 29 כמן כן, יש לי המאנגיומה בכבד . אני סובל מכולסטרול גבוה ושומנים בדם. הרופאה הפסיקה לי את הכדורים לכולסטרול - "ליטורבה" לפני כחמישה חודשים,היא חששה שיש קשר בין הכדור לעליה ב- ALT.כך שהיום גם הערכים עלו וגם הכולסטרול והשומנים בדם עלו. שאלתי היא ממה זה יכול לנבוע, אם איני שותה כלל תרופות?

25/09/2013 | 06:56 | מאת:

לא ניתן לדעת על סמך תשובות אלה מה הגורם.בקש אולטרהסאונד בטן והמשך ברור עם בדיקות דם ספאציפיות.

26/09/2013 | 19:56 | מאת: אריק

לאור תשובתך, ועד לסיום הבירור, האם את ממליצה ליטול "ליטורבה", תרופה לכוסטרול (ע"פ בדיקות הדם יש לי 295)