תופעות לוואי לטרמדקס/ היפרקס ותפקוד כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

06/01/2017 | 22:08 | מאת: מרינה

שלום,אמי בת 59 בריאה בדרכ למעט אבנים בכליות שנפלטות באופן טבעי עם כאבים, היא קיבלה בהתקף האחרון את התרופה טרמדקס והיפרקס לשיכוך כאבים. נטלה אותם לפני 4 חודשים פעם אחת (לא קרה כלום) ועוד פעם לפני שבועיים באותו יום הופיעו לה פרפורות אדומות ענקיות בפלג גוף התחתון ובצקות ברגליים הרופאים לא הבינו מה זה בביהח גם לא. מאז הכתמים נמושו אבל לא עד הסוף ושוב הופיעו היום בצורה חזקה באזור המפשעות ובצקות חדשות בידיים. יש לציין שהפסיקה את הטרמדקס מיידית ונוטלת קרדילוק ואומפרדקס בלבד. בבדיקות דם ה crp ותפקודי הכבד מראים מספרים לא בנורמה alt ו ast 76 ו63 בהתאמה. יכול להיות זה המשך תגובה אלרגית תקופה כה ארוכה? יכול להצביע על משהו אחר? אודה לתשובה אני מאד מודאגת

09/01/2017 | 19:38 | מאת:

ערכי אנזימי הכבד מוגברים קלות שאר התופעות אינן קשורות לכבד, כדאי להמשיך לעקוב