שומן בטני

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

24/04/2013 | 23:08 | מאת: דפנה

עשיתי ניתוח לשאיבת שומן לפני 8 שנים מהיריכיים ומהמתניים. הייתי אז בת 20 ולא מאוד עיניין מה ההשלכות של השמנה לאחר הניתוח, פעלתי מתוך שיקול דעת של נערה שהוצע לה פתרון קסם. במהלך השנים עליתי מעט במשקל ושומן החל להצטבר רק באזור הבטן. (מעט בזרועות אבל לא משמעותי) במהלך דיאטה התחלתי לרזות ושומן נשאר באזור הבטן, המשכתי לרזות (16 קילו) עד שהפסקתי לקבל מחזור (אני לא מאוד שמנה וכשרזיתי הגעתי לרזון מקסימלי) ואז הבנתי שהבטן כנראה לא תרד וחזרתי לאכול נורמאלי. השמנתי מאז חזרה כך שכל הגוף שלי בריא (לא רזה כי יש לי מסת שרירים) מלבד השומן שעדיין בבטן. אני בכושר מעולה, מתרגלת פעילות אירובית, שחיה ויוגה 5 פעמים בשבוע. אני אוכלת בריא. שומרת על משקל יציב ופעילות גופנית כבר שנתיים. אבל השומן בבטן לא זז. זה מורגש ומפריע לי בהרבה מאוד תחומים בחיים אבל אני משתדלת להשלים עם המצב כמו שהוא בשביל שקט נפשי ולאהוב את עצמי בכל מקרה. הבעיה היא שתוצאות הבדיקות שלי מראות סוכר גבוה יחסית (107) וכולסטרול רע בתווך הסביר אבל עדיין טיפה גבוה (155) המראה שלי מעניין אותי פחות מהבריאות שלי. קראתי ששומן באזור הבטן מגדיל את הסיכויים לסוכרת. מה אפשר לעשות ?

25/04/2013 | 12:18 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום דפנה- את כתבת שהפסקת לקבל מחזור בגיל 28? אם כך הדבר, אני מציעה לבדוק האם יש לך עודף פעילות של הורמוני האדרנל[תסמונת קושינג] שגורמים גם לסוכר גבוה וגם להשמנה בטנית וכולסטרול גבוה.

25/04/2013 | 18:25 | מאת: דפנה

הפסקתי לקבל מחזור בתקופה שבה הייתי בדיאטה, למשך חצי שנה בערך, כשחזרתי לאכול רגיל המחזור חזר. עדיין רלוונטי לבדוק את ההורמון הזה ? יתר פעילות מתגלה בבדיקת דם רגילה ?

29/04/2013 | 09:14 | מאת: ד"ר לאה לבין

עדיף לבדוק באיסוף שתן לקורטיזול חופשי.בו זמנית ישלבדוק HBAC כי סוכר שלך בצום גבוה. רצוי יעוץ דיאטני מסודר.

25/04/2013 | 12:23 | מאת: ניר שניידר

דפנה שלום, בגישה שלי תמיד יש מה לעשות, אבל צריך לברר לעומקו של העניין. צריך לברר מדוע הכולסטרול והסוכר גבוליים, האם זה קשר לתזונה? אולי עודף פירות? אולי מיץ טבעי? אולי הכולסטרול מגיע מגלולות ובכלל אין קשר לתזונה? אולי ע"י תוספת של קצת יין אדום או קצת שמן זית הערכים יסתדרו. עד שלא יעשה בדק בית יסודי, אין סיבה לייאוש או פחד. ואם לא תמצא סיבה הגיונית לערכים אלו תמיד ניתן לאזנם גם על ידי תרופה. רצוי שתתייעצי עם איש מקצוע, כמו שאמרתי תמיד יש מה לעשות. בהצלחה ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com נייד: 054-4862326 משרד: 077-3456296

מנהלי פורום סוכרת והשמנה