תוצאות של בדיקות דם מדאיגות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/10/2009 | 13:49 | מאת: צעיר מודאג

שלום דוקטור, לאחרונה עברתי בדיקות דם, שהראו שיש לי כמות גבוהה של סוכר (105) וחלבון בשתן בשם "מיקוראלבומין" בכמות של 10 ותפקודי כבד מוגברים, רציתי לשאול אם יש קשר בין כמות הסוכר לחלבון "מיקוראלבומין" שנמצא בשתן? והאם כמות הסוכר שנמצאה היא ברמה גבוהה, כי אני שותה שתיה מתוקה בכמות גדולה, ובכללי אני אוכל הרבה מתוק, או שזה משהו אחר, היות ולדודים של אבא שלי חלו בסכרת, נ.ב אני חולה במחלת FMF (דבר שאולי מצביע על תפקוד הכבד) ויש לי קשרית בבלוטת התריס תודה והמשך יום נעים.

14/10/2009 | 14:08 | מאת: עובר אורח

לחולי FMF נטייה למצב המכונה עמילואדוזיס. במצב זה חלבונים שוקעים ברקמת הכליה וגורמים בה לנזק מצטבר המוביל בסופו של דבר לאי-ספיקת כליות. לכן לדעתי יותר סביר כי המיקרואלבומין קשור לקדחת יותר מאשר למצב טרום סוכרתי די נמוך. נכון ד"ר

לצעיר המודאג, בהחלט יש מה לדאוג. 105 מג/ד"ל של סוכר בדם זו בדיקה בלתי תקינה באם בוצעה לאחר 8 שעות שלצום.כדאי לבצע העמסת סוכר על מנת לדעת באם אתה לוקה או לא בסוכרת. באשר לחלבון בשתן, כדאי לבצע בדיקה חוזרת בטרם קובעים סופית את האבחנה. רצוי איסוף שתן מדויק של 24 שעות.

שלום לך עובר אורח. האם אתה "צעיר מודאג"? נראה שכן. בכל מיקרה, יש קשר ישיר וחזק מאד בין סוכרת וחלבון בשתן. הטיפול הוא במניעת סוכרת איזון לחץ דם ותרופות מתאימות.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה