להמשך למה שכתבתה כאן לשואלת..

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/12/2016 | 14:25 | מאת: י

משהו חשוב מאוד כי בעברי (הרחוק) גם חליתי במחלת הנשיקה ובהווה אני מזוהה עם מחלת הקרוהן, לגבי מה שכתבתה: "בדקת למחלת הנשיקה מסוג EBV? אם לא נחשפת לווירוס בעבר - צריך לקחת את הסוגיה של imuran בכובד ראש" פשוט, אני אשקר אם אומר שזו פעם ראשונה ששמעתי על מחלת הנשיקה והקרהון, אז למה ישנה חשיבות, ומה אני חייב לבדוק!!? תודה רבה על תשובתך!!

15/12/2016 | 20:15 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שמעתי על מחלת הנשיקה והקרהון -- אין קשר בין מחלת נשיקה למחלת קרוהן (או קוליטיס) -- יש קשר בין סיבוכי מחלת נשיקה לטיפול באימורן או פורינתול אז למה ישנה חשיבות -- מי שנדבק בווירוס לראשונה בחייו תוך כדי טיפול באימורן (מדובר בנערים/נערות, לרוב) - עלול לפתח סיבוך ייחודי ונדיר של מערכת חיסונית -- מי שכבר נחשף בעבר (רוב האנשים המבוגרים) ורק עכשיו מתחיל טיפול - לא צפוי לסיבוך זה מה אני חייב לבדוק!!? -- אם אינך מטופל באימורן או פורינתול - אין צורך לבדוק דבר -- אם כן, או בתכנון - לבדוק נוגדנים ל-EBV

17/12/2016 | 20:42 | מאת: י

רב תודות דוקטור יקר! וחג אורים שמח!!

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס