כיצד יודעים שזה התקף?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/11/2016 | 08:03 | מאת: ענת

שלום רב ביתי חזרה מחמישה ימי טירונות מתנדבים. ... לאור חולה הקוליים. לשמחתנו לא חווינו התקף עד כה. העלתה חום גבוה )39.6) ומאז כבר יותר מ24 שעות עם כאבי בטן, שלשולים...רצה לשירותים כל הזמן,אלא שאין לה מה להוציא. פעם אחת גם בקיאה ויש לה בחילה ..לא אוכלת כמעט. היינו אצל רופא משפחה שנתן לה עירוי נוזלים. שאלתי כיצד אני יכולה לדעת אם מדובר בקלקול קיבה/התיבשות או התקף קוליטיס. מה לעשות? היום שבת ללכת לבית חולים ?

12/11/2016 | 10:59 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום ענת, כיצד אני יכולה לדעת אם מדובר בקלקול קיבה/התיבשות או התקף קוליטיס -- התקף קוליטיס לרוב יגרום לשלשול דמי, קלקול קיבה - לא -- קוליטיס אומנם יכולה להתבטא בחום אך זה לרוב לא ייגיע ל-39.6 היום שבת. ללכת לבית חולים ? -- נראה לי שכן: חום גבוה + שלשול + הקאה = סיכון להתייבשות

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס