קוליטיס- זקוקה לייעוץ וחוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/10/2016 | 12:19 | מאת: מומו1

שלום לרופאים! אני מאובחנת עם קוליטיס כיבית כבר שנה וחצי, מטופלת כרגע באימורן 150 מ"ג, אסקול 4,800 מ"ג, חוקני רפסאל 4 גרם. לפני כחודשיים וחצי סיימתי טיפול עם סטרואידים במהלך שבועיים פלוס אחרי הסטרואידים הכל היה תקין, הרגשתי טוב, לא היה דם.. מאז חלה הדרדרות במצבי. בתחילה זה היה מעט דם עם הצואה, לאחר מכן נוספו כאבי בטן ובחילות, המשיך עם צואה יותר מימית ויותר דמית וכן יש ריבוי יציאות. אני מרגישה שכל התרופות שאני לוקחת לא משפיעות בכלל. עקב ההרעה במצבי הרופא העלה לי את מינון האימורן מ100 מ"ג ל-150 מ"ג. אני לוקחת כבר כמעט שבוע וחצי 150 מ"ג ולא מרגישה שום שינוי לטובה. האם אתם יכולים להמליץ לי מה לעשות? בלי להמליץ לי על הטיפול הביולוגי או להתייעץ שוב ושוב עם רופא הגסטרו שאני עושה כל הזמן. אני כבר ממש מיואשת ולפעמים אפילו מרגישה שהכדורים עושים את הפעולה ההפוכה ולא מועילים בכלל. בגלל מצבי הרע ניסיתי לשנות את התזונה בשבוע האחרון לתזונה ללא גלוטן, ללא ירקות, פירות מה שגרם לצערי הרב לירידה במשקל וחולשה פיזית. אציין כי אני בחורה בת 22 שמעולם לא חלתה ולא היו לי בעיות בריאותיות חריגות. אשמח אם תייעצו לי מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את הרגשתי ואת בריאותי ושוב, בלי הטיפול הביולוגי. תודה רבה.

27/10/2016 | 20:37 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם אתם יכולים להמליץ לי מה לעשות? -- בודאי - זה המקצוע שלי בלי להמליץ לי על הטיפול הביולוגי -- ? או להתייעץ שוב ושוב עם רופא הגסטרו -- ? שאני עושה כל הזמן -- ?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס