שאלה חשובה לפני בדיקת דם..............

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/09/2016 | 21:56 | מאת: רוני.

שלום רב, מזוהה עם מחלת הקרוהן -קולוטיס, צריך לבצע בדיקת דם (עניין שבשגרה למחלה+ תוספות) ולשמור על צום של 12 שעות לפני כן. שאלתי היא: מה עושים במקרה כזה למי שצריך לקחת תרופות של רפסאל (2X2) +פומי. האם לוקחים תרופה כרגיל בלילה שלפני הבדיקה, לא יהיה השפעה על כך בבדיקות? וכמו כן ובאתה הזדמנות, מה עושה חולה קרוהן -קולוטיס שצם בד"כ בכיפור? לדעתי בלבד, הרבה קשור לפעילות המעיים, וכידוע בכיפור לא אוכלים כיממה, אז האם יהיה אפשר להסתדר בלי התרופות (יממה סה"כ 4 כדורים/ 2-ערב, 2-בוקר), או שאין לפסוח למרות שלא אוכלים? תודה מראש על המענה!!

23/09/2016 | 12:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם לוקחים תרופה כרגיל בלילה שלפני הבדיקה, לא יהיה השפעה על כך בבדיקות? -- לא מה עושה חולה קרוהן -קולוטיס שצם בד"כ בכיפור? האם יהיה אפשר להסתדר בלי התרופות (יממה) -- תלוי בתרופה -- לרוב, מטופל שמחלתו אינה ברגיעה (שמקבל פרדניזון, לדוגמה) - יקבל הוראה להמשיך לאכול ולשתות

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס