כאבים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/09/2015 | 19:32 | מאת: אנריק

יש לי גלי כאבים בבטן ממפושטים וממוקדים. עברתי בשנתיים האחרונות ברור מקיף. קלונסרופיה וגסטרוסקופיה תקינים. ברוב הזמן היציאות תקינות בבוקר יומי. הבעיה שזה כאב מתמשך גם בימין וגם מאחורה באמצע הגב! עשיתי סיטי כליות אין אבנים. בדיקות הדם הרלוונטיות תקינות. משתמש באומפרדקס בלילה דווקא לפני השינה אז בבוקר פחות כואב. נותר ברור של המעי הדק ב אמראיי האם יש סיכוי שבהעדר כל מדדים בדם לדלקת ימצאו דלקת או גידול במעי הדק? האם השלמת הברור הכרחית? היו לי התקפים בעבר פעם בכמה חודשים שקרובים לשיתוק במעי הכל נעצר השתמשתי בפפברין ותוך 4 ימים זה השתחרר בדכ. אני מסוגל לאכול רק אוכל קשה אורז תפוחיאדמה עוף לחם וכו בשום אופן לא פירות או חלבי נוזלי יוגורט וכו זה גורם לי כאבים איומים ונפיחות ויציאות נוזליות. מה לדעתך כדאי לעשות עם שאלת והברור מעי הדק ובכלל במצב זה. הכאבים פוגעים באיכות חיים. תודה

05/09/2015 | 11:25 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אנריק, האם יש סיכוי שבהעדר כל מדדים בדם לדלקת ימצאו דלקת או גידול במעי הדק? -- יש, אם כי לא גבוה האם השלמת הברור הכרחית? -- זאת שאלה אליך... עד כמה את רוצה לדעת מה כואב לך והאם ואיך ניתן להקל? מה לדעתך כדאי לעשות עם שאלת והברור מעי הדק ובכלל במצב זה -- לא הבנתי את השאלה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס