חשד לקוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/03/2010 | 18:50 | מאת: רני

שלום, אני חייל וסובל בשנה האחרונה לסירוגין מכאבי בטן, התכווצויות, גזים ושינוי בסדרי היציאות. בדיקות הדם שלי חזרו טובות, והרקע המשפחתי הוא סבא שנפטר בגיל צעיר מסרטן המעי הגס. הרופא ביחידה אבחן את זה תחילה כחשד למעי רגיז, ושלח אותי לבדיקת סיגמה (פלוס ביופסיה) כדי לשלול דלקות - ובבדיקה עלה כי אכן קיימת דלקת מעיים שאובחנה בתה"ש ככה'נ כקוליטיס. האם הבדיקה הזו אמינה מספיק כדי לאבחן קוליטיס? האם הביופסיה שלה אמינה מספיק או שנדרשת ביופסיה של איזור עמוק יותר במעי? כעת נקבע לי תור לקולונסקופיה, והבנתי שזו הבדיקה שאמורה לאשש או לשלול סופית את האבחנה. העניין הוא שהלכתי בינתיים לרופא (אחר) ביחידה לעדכן אותו באבחנה, והוא גרס שהדלקת יכולה הייתה להיגרם מההכנה לבדיקה (דהיינו, מהחוקן) ועל כן לדעתו לא סביר שמדובר בקוליטיס. חיפוש באינטרנט לא העלה תקדימים להשערה הזו. האם באמת קיימת סבירות שדלקת במעי תגרם מחוקן סטנדרטי? תודה רבה.

19/03/2010 | 23:08 | מאת: ד"ר אייל גל

בחלק קטן מן המקרים יכולה להגרם דלקת במעי כתוצאה מחוקן הניקוי אם כי דלקת זו שונה מבחינת הבדיקה הפתולוגית מקוליטיס כיבית. בבדיקת הקולונוסקופיה ניתן לבדוק שוב האם קיימת דלקת ללא ביצוע חוקנים וכן ניתן להעריך את מידת הדלקת לאורך כל המעי הגס. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס