קוליטיס ברזל וגזים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

30/09/2009 | 00:48 | מאת: ג'

סובלת 11 שנה מקוליטיס. לא יודעת איך מתמודדים מול גזים רבים משך היום.האם התופעה נפוצה אצל חולי קוליטיס?איך מתגברים עליה?? כמו כן המוגלובין נמוך מאד מסתייעת בעירויי ברזל.מה הסיבה למחסור חריף?

05/10/2009 | 12:14 | מאת: ד"ר אייל גל

גזים מרובים נפוצים בעיקר בחולים עם מחלה פעילה וגם מחסור בברזל מראה על דימום פעיל או בעיה של ספיגת ברזל. אם מחלתך אינה פעילה (אין דימומים) אז כדאי לבדוק שוב האם אין בעיה במעי הדק למשל. ניתן להתאים את הדיאטה כך שתצרכי פחות מזונות הגורמים לעודף גזים וכן הייתי ממליץ על טיפול בכמוסות פרוביוטיקה. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס