מהי הדרך לדעת בוודאות האם אני אכן חולה קוליטיס?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/09/2009 | 19:58 | מאת: א.

שלום, אני בן 26, ואני סובל משלשולים עם דם כבר יותר מחצי שנה, הייתי אצל רופא הגסטרו' עשרות פעמים ועשיתי בדיקות סיגמוגסקופיה כ5 פעמים (לא עשיתי קולונסקופיה עדיין - האם זה דחוף?) בבדיקות הסיגמו' הרופא גילה severe .proctitis to 14 c.m הרופא אמר לי שיש לי קוליטיס, ללא כל בדיקה נוספת. האם ניתן לדעת ולתת אבחנה מדוייקת ללא כל בדיקה נוספת? האם יש עוד בדיקות שמומלץ/צריך לעבור? הדלקת לא התפשטה בינתיים ליתר המעי, טופלתי ברפאסל ללא הצלחה, ועכשיו אני על קורקטו-סטרואידים(פרדניזון) במינון יורד כל שבוע - התחלתי מ30 מ"ג וכל שבוע אני יורד ב5 מ"ג. התרופה הזאת לא מונעת את השלשולים אך מאפשרת לי יציאות סדירות יחסית ושליטה אליהן. כמובן שאסור לקחת את התרופה הנ"ל לתקופה ארוכה ולכן אני חושש מאוד מה יהיה ברגע שאפסיק. האם יש דרכים לדכא/לטפל במחלה הנוראית הזאת, שיאפשרו לי חיים נורמליים?

30/09/2009 | 22:02 | מאת: ד"ר אייל גל

האבחנה היא קרוב לוודאי קוליטיס אך דאי לבצע קולונוסקופיה מלאה כדי לשלול מעורבות חלקים נוספים במעי שיכולה להופיע במחלת קרוהן. קיימות תרופות כגון פורינטול שהן יעילות בדיכוי מערכת החיסון ובדיכוי התקפי הקוליטיס, התיעץ ברופא שלך. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס