מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/09/2009 | 15:04 | מאת: גילה

שלום רב, אמי בת 67 חולת קרוהן כבר 11 שנה ,מטופלת ברפאסל. בחצי שנה האחרונה מצבה החמיר, ירדה במשקל נוצרו פצעים גדולים ברגלים,החלבון ירד מתחת למינימום ,כאבי רגלים חזקים אי יכולת ללכת. בבדיקת קולונוסקפיה רואים שישנה התלקחות של המחלה. עכשיו עם תזונה מיוחדת אמא מתחילה לעלות במשקל ומצב החלבון משתפר , עדין לא הגיע למינימום אבל עלה ל 3.2 . עדין יש לה כאבי רגלים וחולשה כללית. שאלתי היא האם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף או שעם הזמן הדברים ימשכו להשתפר ואין צורך בכדורים נוספים? (איזה טיפול הייתה ממליץ? )כמו כן אבקש לדעת עד כמה מסוכן לקחת כדורים כמו PURI-NETHOL PRESNISONE . בברכת שנה טובה ותודה, גילה

26/09/2009 | 14:47 | מאת: ד"ר אייל גל

נראה שהטיפול ברפאסל אינו מספיק כדי לשמור על איזון המחלה וכדאי לעבור לטיפול מסוג פורינטול/אמוראן. כדורים אלו יכולים לייצב את מצב המחלה אך דרוש מעקב צמוד בעיקר אחרי תפקודי הכבד וספירת הדם הלבנה שעלולים להפגע ע"י הכדורים. חשוב לציין שאם הטיפול מתבצע תחת מעקב טוב הסיכונים הם די נמוכים. דר גל

26/09/2009 | 19:21 | מאת: גילה

תודה רבה שנה טובה גילה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס