בדיקת אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

06/09/2009 | 08:48 | מאת: דליה

קיבלתי את תשובתך בנוגע לבקע סרעפתי ודלקת קיבה ובנוסף הפרעה בהתרוקנות הקיבה כתבת לי שטיפול בתרופות להורדת חומציות כמו אומפרזול ותוספת מוטליום יכולים לעזור שאלתי היא1. האם הטיפול התרופתי מרפא את בעיתי 2.האם אני צריכה ליטול תרפות כל החיים או לפרק זמן מסויים 3.אני נותלת מוטליום ופמוטדין 4.מה ההבדל בין האומפרזול לפמוטדין 5.מה ההבדל בין האופרזול לאומפרדקס (יש לציין שבעבר לקחתי אומפרדקס שגרם לי כאבי ראש) 6.מה הסיבה לבעיית התרוקנות הקיבה. תודה מראש

11/09/2009 | 23:16 | מאת: ד"ר אייל גל

אומפרזול הוא שם גנרי לתרופה המורידה את חומציות הקיבה ע"י דיכוי משאבת המימן, אומפרדקס ולוסק מכילות את אותו חומר פעיל. אומפרזול פועלת בצורה חזקה הרבה יותר ולאורך זמן לעומת פמוטידין שהשפעתה קטנה וקצרת טווח. מכיוון שאומפרדקס הופסק עקב כאב ראש ניתן לשקול תרופות אחרות מאותה קבוצה כמו לנסופרזול או קונטרולוק. הטיפול התרופתי הוא כרוני ואינו מרפא את הבעיה. הסיבה להפרעת התרוקונות קיבה אינה תמיד ידועה והיא נפוצה יותר בחולי סוכרת. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס