תרופות וכאבים בפרקים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/09/2009 | 20:47 | מאת: לילי

שלום, אני חולת קוליטיס, ולאחרונה יש לי כאבים במפרקים שונים (מרפק, ברכיים) אבל בכל המקרים יש סיבה ספציפית (מאמץ מיוחד ביד, תרגילי ספורט). בקיצור, לא ברור שמדובר בתסמינים של דלקת פרקים. הרופא החליף לי את הכדורים מרפאסל לסלזופירין. האם זה נחוץ ? הרפסאל (3 גר' ביום) עושה את העבודה, ומזה מספר שנים אני ברמיסיה. האם שתי התרופות מתבססות על אותו חומר פעיל ? האם יש תופעות לוואי לתרופה השניה, שלא מוכרות בראשונה ? תודה

05/09/2009 | 22:22 | מאת: ד"ר אייל גל

לסלאזופירין עלולות להיות יותר תופעות לוואי מאשר לרפאסל מאחר והוא מכיל סולפא. אם כאבי הפרקים קשורים רק למאמץ אין צורך להחליף טיפול. בקשי גם יעוץ ראומטולוג. ד"ר גל

06/09/2009 | 08:08 | מאת: לילי

תודה רבה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס