אשכולית שאלה.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/12/2020 | 04:55 | מאת: דוד

שלום, לאחרונה התחלתי לאכול אשכולית, אני אוהב את הטעם. קראתי שאשכולית עלולה: א. למנוע ספיגה של תרופות במעי וכך להפחית את היעילות שלהן - אני לוקח פנטסה וסלזופירין אז כדאי להימנע מאשכולית? ב. שיש באשכולית רכיב בשם נריגנין, שמעכב את הפעולה האנטי רעילה והמטבולית שמבצע הכבד, שכן זאת פעילות חשובה לדיכוי ההשפעות הרעילות של תרופות, בהתחשב בעובדה שאני לוקח סלזופירין כדאי להימנע מאשכולית? תודה.

שלום רב אכן יש אינטראקציה בין מיץ אשכוליות למספר תרופות. אשכולית מכילה כימיקלים צמחיים בשם פורנוקומרינים, אשר יכולים לעכב אנזים בכבד שאחראי לפירוק של מספר תרופות ועל ידי עיכוב אותו אנזים רמות התרופה עולות. הדרך לדעת אם התרופה שאתה נוטל יכולה להיות מושפעת ממיץ אשכוליות היא להסתכל בעלון התרופה. ספציפית לטיפול שאתה נוטל בפנטסה וסלזופירין - אין אינטראקציה ידועה עם מיץ אשכוליות. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס