בדיקת US למעי הדק והגס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/11/2020 | 00:19 | מאת: דור

שלום, קראתי שאפשר לעשות US מעי דק וגס לחולי קרוהן (מבוצע בתל השומר), ושאחד היתרונות שלו בנוסף לקולונוסקופיה הוא הערכת עובי כל המעי לעומת הרירית בלבד בהשוואה לקולונוסקופיה. בנוסף מצוין באתר של תל השומר: "בדיקת אולטרסאונד של המעי נמצאה מדויקת בדומה לבדיקת הדמיה טומוגרפית (CT) ובדיקת הדמיה מגנטית (MRI) של המעי. בדיקת אולטראסאונד של המעי אושרה כבדיקת הדמיה יעילה על ידי האיגוד האירופאי למחלות מעי דלקתיות (ECCO)". מובן לי שהוא לא מחליף מעקב או אבחון של בדיקה אנדוסקופית. מה דעתך על US מעי דק וגס כבדיקה נוספת מלבד הבדיקות המקובלות במעקב אחרי IBD? תודה.

שלום דור מחלת קרוהן היא מחלה שמערבת את כל שכבות דופן המעי, ולפיכך הערכה של מחלת קרוהן כוללת גם בדיקה אנדוסקופית אשר מעריכה את שכבת הרירית- השכבה הפנימית של דופן המעי, וגם בדיקת הדמיה אשר מעריכה את דופן המעי כולה. סונר מעי היא אכן בדיקת הדמיה יעילה למעקב במחלת קרוהן. היתרונות שלה הן הזמינות הגבוהה, פשטות הפעולה והעדר חשיפה לחומר ניגוד. לרוב מבצעים הדמייה בסיסית כגון ct או mri בעת האבחנה/לפני תחילת טיפול, והמעקב יכול להתבצע באמצעות בדיקת סונר מעי. כיום בדיקה זו מבוצעת בתל השומר וכן בבלינסון. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס