קוליטיס, בטן נפוחה וקשה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/09/2020 | 15:53 | מאת: שלום

שלום, אני בן 63, עם קוליטיס מזה 12 שנים. אפשר להגיד שהקוליטיס אצלי ברמה דיי קלה, אינני סובל ממנה לעיתים תכופות. בשנת 2011 גילו לי סרטן בשלפוחית השתן, ברוך ה׳ הבראתי. בשבועיים האחרונים אני סובל מבטן נפוחה וקשה, לא משנה מה אני אוכל ומה כמות האוכל שאני אוכל. דבר המכביד עליי מאוד וגורם לי לאי נוחות יש לציין שלא שיניתי את הרגלי האכילה שלי. אני במעקב בקולונסקופיה, פעם אחרונה שעשיתי היה לפני שנה ואני צריך לעשות כל שנתיים אני לא רגוע לגבי עניין הבטן הנפוחה והקשה אודה לחוות דעתך בעניין. תודה רבה

שלום רב יש מספר סיבות שיכולות לגרום לתופעות שאתה מתאר- החל מבעיות במערכת העיכול כגון אי סבילות למאכלים שונים אשר גורמים לריבוי גזים במעי, השפעה של תרופות שונות, הפרעת מלחים בדם ועוד, ויתכן ומדובר בסיבות שאינן קשורות למערכת העיכול. מציעה שתפנה לרופא מטפל על מנת להעריך את מצבך, לבדוק אותך, לקבל עוד פרטים על התסמינים אותם אתה מתאר ולהמשיך לברר בהתאם. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס