מרווח בין מנה למנה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/07/2020 | 21:09 | מאת: אסי

שלום אני לוקח סלזופירין (כרגע 2.5 גרם ליום - 3 כדורים בבוקר ו2 בערב). אמור להעלות ל3 גרם. רציתי לשאול- בין המנה של הבוקר לבין המנה של הערב איזה מרווח צריך להיות? עד היום לקחתי במרווח של 12 שעות, אבל קראתי שמומלץ לקחת את שתי המנות במרווח של לא יותר מ8 שעות, האם זה נכון? אם כן מה הסיבה? תודה.

שלום רב לסלזופירין יש שני סוגי כדורים- כדור רגיל אותו יש לקחת ב4 מנות מחולקות לאורך היום ולפיכך חשוב להקפיד שלא יהיו יותר מ8 שעות בין המנות מכיוון שכך שאר מנות היום ילקחו במרווחים קטנים מידי. כדור מסוג שני הוא כדור מצופה ואותו ניתן ב2-3 מנות מחולקות לאורך היממה, אז ניתן לקחת במרווחים מעל 8 שעות. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס