האם בדיקת קלפרוטקטין מחליפה קולונוסקופיה? המשך שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/07/2020 | 14:45 | מאת: יעל

שלום, בשאלתי התכוונתי האם בדיקת קלפרוטקטין מספיקה על מנת לאבחן את המחלות קרוהן וקוליטיס ללא קולונוסקופיה, או שחובה בכל מקרה לבצע קולונוסקופיה על מנת לאבחן? בדיקת קלפרוטקטין יצאה תקינה, בעבר ביצעתי אולטרהסאונד ואנדוסקופיה שיצאו תקינים, ביחד עם בדיקות דם שיכולות להעיד על דלקות שגם יצאו תקינות. והאם יש צורך לבצע את בדיקת קלפרוטקטין יותר מפעם אחת על מנת לאבחן?

שלום רב תוצאות בדיקת קלפרוטקטין יכולות להשתנות לאורך הזמן כמו גם ממצאי בדיקות הדמיה ואנדוסקופיה. לפיכך במידה ויש חשד למחלת מעי דלקתית או שינוי בתסמינים או ממצאים אחרים שמחייבים חזרה על בירור יש מקום לבצע גם בדיקת קלפרוטקטין חוזרת. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס