כאבים עזים באיזור הושט

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/06/2020 | 09:25 | מאת: ענת

חבל שלי יש קוליטיס קל יחסית. לאחרונה בבדיקות ה crp שלה עלה באופן משמעותי ל 1.11 . בשבועיים האחרונים היא חווה כאבים עזים בעת הבליעה, אכילה וגם בכל פעולה אחרת, כאב מבית החזה ועד הקיבה.( זו התחושה). עשתה בדיקת צואה להליקובקטור ונמצאה שלילית. הרופא הפנה אותה לגסטרואנטרולוג שמטפל בה, אבל לא הצלחנו לתפוס את המרפאה בינתיים. האם יש מה לעשות? זה מלווה אותה גל היום כולל בשינה, וכמובן היא ממעטת לאכול, מה השלב הבא??? לבירור?

שלום רב קרוב לוודאי שהשלב הבא בבירור יהיה בדיקת גסטרוסקופיה להעריך את מערכת העיכול העליונה- ושט וקיבה. יתכן ומדובר בדלקת חריפה של הושט. בינתיים יכולה להתחיל טיפול בתכשירים ממשפחת הPPI כגון אומפרדקס או נקסיום שיכולים להקל. רפואה שלמה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס